Μπακλαβάς της κυψέλης

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 1700 γρ. φύλλο
  • 200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 200 γρ. καρύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 350 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 1000 ml νερό
  • 1800 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα πρώτα 10 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα, σε κατάλληλο ταψί. Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το καρύδι, την κανέλα, ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία κάθε λίγα φύλλα. Πάνω-πάνω τοποθετούμε 7-8 φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα. Τοποθετούμε τον μπακλαβά στο ψυγείο για λίγο και τον κόβουμε σε σχήμα αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε φούρνο στους 150 βαθμούς C μέχρι να ροδίσει.

Για το σιρόπι: 

Βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ο μπακλαβάς και τον σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Αρχή της σελίδας