Kunefe

Συστατικά

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι προσπαθώντας να το "ξάνουμε" και να το ξεχωρίσουμε για να γίνει πιο αφράτο. Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου. Με κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160°C μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο.

Για το σιρόπι: 

Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά.

Περιχύνουμε το κανταΐφι και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό.

Συμβουλές

Ετοιμάζουμε το σιρόπι όταν πρόκειται να σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας