Κανταϊφι με κρέμα

Συστατικά

  • 1,250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1 κιλό γάλα
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 660 γρ. νερό
  • 100 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Ασπρίζουμε και τρίβουμε τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με την ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά. Ετοιμάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε λίγο-λίγο φύλλο κανταΐφι, το τραβάμε ελαφρά με τα δάχτυλα για να ανοίξει, το απλώνουμε στο μάρμαρο της κουζίνας, βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά κρέμα και το τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί κύλινδρος. Προσέχουμε στην αρχή να σφίξουμε λίγο στο δίπλωμα, ώστε να κλείνεται καλά η κρέμα μέσα στο φύλλο. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το καταΐφι από τον φούρνο και όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα καθαρή και αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι του.

Αρχή της σελίδας