Κανταϊφι με καρύδια

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κανταϊφι
  • 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μπόλ τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα καρύδια.
  2. Ανοίγουμε λίγο φύλλο σε λωρίδα.
  3. Βάζουμε στη μια άκρη λίγη γέμιση, γυρνάμε τα πλαίνά προς τα μέσα και τυλίγουμε σφιχτά κυλινδρικά.
  4. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  5. Τοποθετούμε τα κανταϊφια το ένα δίπλα στο άλλο σε  βουτυρωμένο ταψί και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε τα κανταίφια στους 180 οC περίπου για 30'.

Παρασκευή σιροπιού 

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμόνι για περίπου 15'.
  2. Σιροπιάζουμε τα κανταϊφια με το καυτό σιρόπι όσο είναι ακόμη ζεστά
Αρχή της σελίδας