Φλογέρες με κρέμα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 δόση άρωμα βανίλια
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:

  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 δόση βανίλια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε με τα υλικά την κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το κόβουμε στα τρία και το βουτυρώνουμε με το πινέλο. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου 1 κουταλιά κρέμα, διπλώνουμε τις άκρες πάνω στην κρέμα, ώστε να κλειστεί η γέμιση από τα πλάγια, και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Βουτυρώνουμε εξωτερικά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. 'Οταν ετοιμάσουμε όλες τις φλογέρες, τις ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για 5 λεπτά.

Βγάζουμε τις φλογέρες από το φούρνο, τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν, τις τρυπάμε με το πιρούνι σε μερικά σημεία και τις βουτάμε στο καυτό σιρόπι. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε μια πιατέλα και στο ρίχνουμε όλο το σιρόπι, που το έχουμε ήδη βάλει να πάρει ακόμα μερικές βράσεις, από πάνω.

Αρχή της σελίδας