Φλογέρες με κρέμα φιστικιού

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας μαργαρίνη για τα φύλλα
  • 1/2 κούπα τριμμένα φιστίκια

Για τη κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κούπα τριμμένο φιστίκι ανάλατο
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό το χυμό
  • το ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

Βράζουμε για 5-7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την βανίλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το φιστίκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τα φύλλα σε μικρά τετράγωνα, περίπου 12 πόντους η κάθε πλευρά και τα αλείφουμε με μαργαρίνη. Παραγεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας τις άκρες ανοιχτέ,ς και την κρέμα που προεξέχει την καλύπτουμε με φιστίκι. Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 160οC για μια 1 περίπου. Αμέσως σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το σιρόπι και σερβίρουμε κρύο.

Αρχή της σελίδας