Φλογέρες με καρύδια

Συστατικά

Για 25 κομμάτια περίπου:

  • 350 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3/4 φύλλο κρούστας
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό νερό
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την κανέλα και τα προσθέτουμε στην καρυδόψιχα. Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το κόβουμε στα τρία, το βουτυρώνουμε και βάζουμε λίγη γέμιση. Διπλώνουμε στα δύο πλάγια και τυλίγουμε ρολό από το μέρος των καρυδιών. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της φλογέρας και τις τοποθετούμε σε ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. 

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει, τρυπάμε τις φλογέρες με ενα πιρούνι σε μερικά σημεία και τις βουτάμε στο καυτό σιρόπι. Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στο τέλος ρίχνουμε όλο το σιρόπι, που το έχουμε ήδη βάλει να πάρει ακόμα μερικές βράσεις, από πάνω.

Αρχή της σελίδας