Αυγοκαλαμαρα

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1 ποτήρι ούζο
  • 2 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλεύρι μαλακό όσο πάρει η ζύμη
  • ελαιόλαδο
  • κανέλα
  • καρύδι

Για το σιρόπι:

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την ζύμη. Ανοίγουμε 1 λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες, περίπου 5 εκ. Σε μια φρυτέζα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις λωρίδες της ζύμης. Με το αριστερό μας χέρι κρατάμε την μια άκρη της λωρίδας, την άλλη άκρη την πιάνουμε με μια πηρούνα, την βουτάμε στο καυτό λάδι και σιγά-σιγά τυλίγουμε την λωρίδα πάνω στην πηρούνα, τηγανίζοντάς την. Στο τέλος η τηγανητή λωρίδα πρέπει να έχει το σχήμα τριαντάφυλλου. 

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι, προσέχοντας να γίνει αρκετό πηχτό.

Βάζουμε δυο-δυο τις λωρίδες στο σιρόπι. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια.

Αρχή της σελίδας