Γλυκιά σάλτσα με φράουλες και φιστίκια

Συστατικά

  • 4 ειδών αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. από το καθένα (υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο)
  • 2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κούπα φιστίκια τριμμένα, ψημένα και ανάλατα
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη κόβουμε όλα τα ξερά φρούτα σε μικρά κομματάκια, ή τα βάζουμε στο μπλέντερ για 1 -2 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις φράουλες, τα φιστίκια, την ζάχαρη και το κονιάκ. Τοποθετούμε την σάλτσα στο ψυγείο. Αυτό το μείγμα μπορεί να γαρνίρει παγωτό, ή γιαούρτι, ή σαλάτες πράσινες ή να σερβιριστεί όπως είναι.

Συμβουλές

Διατηρείται για περισσότερο καιρό αν το βράσουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Αρχή της σελίδας