Γλάσο φιστικιού

Συστατικά

  • 3 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα καλά τριμμένο φιστίκι (αποφλοιωμένο κατά προτίμηση)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 6-7 κουταλιές νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά γλυκόζη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την βανίλια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε την ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά, την γλυκόζη, το φιστίκι και νερό λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε καλά, κάθε φορά που βάζουμε τα υλικά, μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και πηχτή. Την χρησιμοποιούμε όσο είναι ζεστή.

Αρχή της σελίδας