Γλάσο Φατζ

Συστατικά

  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα την σοκολάτα, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να γίνει λείο το μείγμα. Χτυπάμε το γλάσο τακτικά καθώς κρυώνει, ώσπου να κρυώσει αρκετά για να το αλείψουμε ή να το δουλέψουμε με το κορνέ. Το χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις αποκτήσει τη σωστή υφή.

Αρχή της σελίδας