Εύκολη σως σοκολάτας

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές μαύρο ρούμι ή ουίσκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα και την ζάχαρη να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Ρίχνουμε το ρούμι ή το ουίσκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τη σως σοκολάτας σε βάζο. Όταν κρυώσει, σκεπάζουμε το βάζο και το διατηρούμε μέχρι και 10 μέρες. Ξαναζεσταίνουμε βάζοντας το βάζο σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή το ξεσκεπάζουμε και βάζουμε το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας