Παέγια γλυκιά με μήλα και τυρί camembert

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 7 σπόροι λευκού κάρδαμου
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισου
  • 2 ξινόμηλα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 100ml μπράντι μήλου
  • 1,6 λίτρα γάλα πλήρες
  • 175 γρ. μικρόκοκκο ρύζι
  • 2 κουταλάκια σταφίδες
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 τυρί camembert
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε λεπτό βαμβακερό ύφασμα το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας, το κάρδαμο και τον γλυκάνισο και το δένουμε καλά. Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Σε τηγάνι παέγιας, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το μπράντι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, το μπουκετάκι με τα αρωματικά και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά, απλώνουμε τα υλικά στο τηγάνι, τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά. Μόλις το ρύζι μαγειρευτεί, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αρχή της σελίδας