Γλυκιά παέγια με μάνγκο και καρύδια

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 1 κλωναράκι λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα Λουΐζας
  • 6 φύλλα μελισσόχορτου
  • 6 φρέσκα φύλλα μέντας
  • 900ml γάλα πλήρες
  • 400ml γάλα καρύδας
  • 175 γρ. μικρόκοκκο ρύζι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λάιμ, το ξύσμα
  • 3 φρούτα του πάθους
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 400 γρ. φρέσκο μάνγκο σε κύβους

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 χούφτα βατόμουρα
  • Φύλλα μέντας
  • Λίγη παγωμένη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε βαμβακερό ύφασμα το λεμονόχορτο, τα φύλλα Λουΐζας, τα φύλλα μελισόχορτου και τα φύλλα μέντας και το δένουμε καλά. Σε τηγάνι παέγιας βράζουμε το γάλα και το γάλα καρύδας μαζί με το μπουκετάκι αρωματικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ, ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ρυζιού και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, ώστε να μην πιάσει κρούστα το ρύζι.Κόβουμε τα φρούτα του πάθους στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψαχνό τους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφαιρούμε το μπουκετάκι με τα αρωματικά και μετά από 15 λεπτά, όταν το ρύζι θα είναι έτοιμο, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε καθαρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μάνγκο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Τα προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ρυζιού με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Ακριβώς μόλις πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε την παέγια με τα βατόμουρα, τα φύλλα μέντας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας