Ζεστή σοκολάτα με αμύγδαλα

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

  • 500 ml γάλα 
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 90 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο  
  • 60 ml λικέρ αμαρέτο

Για το γαρνίρισμα

  • Λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα ( Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 100o C για 10 λεπτά περίπου να ψηθούν χωρίς να πάρουν χρώμα)
  • 8 μπισκότα αμαρέτι  

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας με το σύρμα, ώσπου να βράσουν. Καθώς το γάλα ζεσταθεί , προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε από μια κουταλιά  ή 15 ml λικέρ αμαρέτο σε τέσσερα ζεστά ποτήρια. Περιχύνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας, προσθέτοντας τον αφρό με το κουτάλι. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα, ώσπου να αφρατέψει και την προσθέτουμε με το κουτάλι στο ρόφημα της σοκολάτας. Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα μπισκότα αμαρέτι, και σερβίρουμε αμέσως. 

Αρχή της σελίδας