Ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με τα μπαχαρικά ώσπου σχεδόν να βράσουν. Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί. Σουρώνουμε το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αφρίσει. Μοιράζουμε το μείγμα σε προθερμασμένα πυρίμαχα ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας