Βύσσινο ποτό

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό βύσσινο   
  • 10 γαρίφαλα
  • 1 κιλό ρακί   
  • 5 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βύσσινα με τα κοτσάνια. Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά. Σφραγίζουμε καλά την γυάλα και την αφήνουμε στον ήλιο για ενάμιση με δύο μήνες. Μετά την παρέλευση αυτού του χρόνου, σουρώνουμε το ποτό από το βύσσινο και τα μυρωδικά και το διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια. Κρατάμε τα βύσσινα σε βάζα και, όταν σερβίρουμε το ποτό, ρίχνουμε μέσα ένα-δύο βύσσινα.

Αρχή της σελίδας