Τσέρι

Προέλευση: Αιγαίο

Συστατικά

  • 300 γρ. βύσσινα με το κοτσάνι τους
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • μερικά γαρίφαλα
  • 2-3 κομμάτια πιπερόριζα
  • 1 λίτρο κονιάκ δυνατό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βύσσινα και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο, χωρίς να βγάλουμε τα κοτσάνια τους, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Την ζάχαρη την διαλύουμε στο κονιάκ πριν την προσθέσουμε. Το τσέρι αυτό μπορούμε να το πιούμε αφού περάσει περίπου 1,5 μήνας και μετά διατηρείται 1 χρόνο ή και παραπάνω, αν προσθέτουμε σε τακτικά διαστήματα κονιάκ.

Αρχή της σελίδας