Σύκα με κανέλα

Συστατικά

  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 7-8 σύκα ξερά
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 γαρίφαλο

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, τα σύκα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Όταν πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να βγει η γεύση και η γλύκα τους. Τα σουρώνουμε και πίνουμε το ζουμί σκέτο ή με λίγο μέλι.

Συμβουλές

Τα σύκα δεν τα πετάμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα τρώμε ζεστά.

Αρχή της σελίδας