Σοκολάτα με μπαχαρικά

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 750 ml κρέμα γάλακτος  ή 3 φλιτζάνια
  • 125 ml γάλα ή ½ φλιτζάνι
  • 400 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα, σκόνη
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο τσίλι, σκόνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά, ώσπου να αρχίσουν να βράζουν. Ανακατεύουμε με το σύρμα, για να δημιουργηθεί αφρός. Όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα λίγα λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί αφρός. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ζεστές κούπες, αφαιρώντας τον αφρό. Γαρνίρουμε με τη σκόνη τσίλι και σερβίρουμε αμέσως. 

Αρχή της σελίδας