Σοκολάτα Irish

Συστατικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος  ή 1 φλιτζάνι, ελαφρώς χτυπημένη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 500 ml γάλα ή 2 φλιτζάνια
  • 500 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 70 ml ιρλανδικό ουίσκι 1/4 φλιτζάνι
  • Ξύσμα σοκολάτας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μισή κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου να γίνει αφράτη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι  με χοντρό πάτο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να αρχίσουν να βράζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να δημιουργηθεί ένα πηχτό, λείο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ποτήρια και απλώνουμε, με ένα κουτάλι, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στην επιφάνεια. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας