Λευκή σοκολάτα με αλκοόλ και μπαχαρικά

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 3 κουταλιές ψιλή ζάχαρη
  • 60 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 125 ml γάλα ή ½ φλιτζάνι
  • 90 ml μαύρο ρούμι ή 1/3 φλιτζάνι
  • 90 ml μπράντι ή 1/3 φλιτζάνι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 125 ml κρέμα γάλακτος  ή ½ φλιτζάνι 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα, σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το γάλα, το ρούμι, το μπράντι, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφού κρυώσει, το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Χτυπάμε την κρέμα. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε, ώσπου να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα και τα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε ποτήρια, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας