Λεμονάδα

Συστατικά

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 - 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ολόκληρη φλούδα λεμονιού
  • 1 γεμάτο ποτήρι φρέσκου λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη και τη φλούδα, που θα την αφαιρέσουμε χωρίς την άσπρη σάρκα γιατί πικρίζει. Όταν βράσει λίγο και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει, το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο.

Συνοδεύεται με

Μπορούμε να σερβίρουμε την λεμονάδα σε κανάτα με παγάκια και φέτες λεμονιού και κόοκινα φρούτα εποχής όπως φράουλες ή κεράσια ή φέτες απο κόκκινα μήλα.

Αρχή της σελίδας