Κουμκουάτ σε αρωματικό σιρόπι

Συστατικά

  • 450 γρ. κουμκουάτ, κομμένα στη μέση, χωρίς τους σπόρους
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 150 ml  νερό
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστερίσκο γλυκάνισου
  • φύλλο λεμονιού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα κουμκουάτ, την ζάχαρη, το νερό, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κουμκουάτ. Τα μεταφέρουμε σε χλιαρά, αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε αεροστεγώς και επικολλάμε μία ετικέτα με την ημερομηνία παρασκευής. Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα πικάντικα κουμκουάτ, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλο λεμονιού.

Αρχή της σελίδας