Φραπέ με σοκολάτα

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

  • 400 γρ. ή 2 φλιτζάνια ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 85 γρ. ή 3/4 φλιτζάνια κακάο, σκόνη
  • 300 ml ή 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1 λίτρο ή 4 φλιτζάνια θρυμματισμένο πάγο
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα βανίλιας και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ώσπου να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μικρό μπολ. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και περιχύνουμε αρκετό από αυτό στο κακάο, ώσπου να δημιουργηθεί μια πηχτή μάζα. Ανακατεύουμε καλά, ώσπου να διαλυθούν οι σβώλοι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αργά και το υπόλοιπο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Διατηρούμε το μπαστουνάκι βανίλιας ολόκληρο μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ύστερα, το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει, το σουρώνουμε. Μοιράζουμε το θρυμματισμένο πάγο σε τέσσερα ψηλά ποτήρια, περιχύνουμε με το σιρόπι και τελειώνουμε ρίχνοντας στο μείγμα λίγο χυμό μοσχολέμονου. Σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας