Ζαχερ

Ζαχερ Ζαχερ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1200 γρ. αλεύρι μαλακό 70%
  • 70 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1100 γρ. αυγά
  • 400 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 300 γρ. κουβερτούρα υγείας λιωμένη
  • 300 γρ. μάρτζιπαν αμυγδαλωτού

Για το σιρόπι:

  • 1000 γρ. νερό
  • 1200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ρούμι Γκανάζ επικαλυπτικό ζάχερ
  • 1000 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 1000 γρ. σοκολάτα απομίμηση χωρίς νερό ή γάλα

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε το μάρτζιπαν με λίγα αυγά στο χέρι. Χτυπάμε την μαργαρίνη στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά και το μαλακωμένο μάρτζιπαν στο μίξερ και χτυπάμε στην 3η ταχύτητα για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε με το χέρι το μείγμα με το αλεύρι και το μπέικιν  και σερβίρουμε σε τσέρκια διαμέτρου 20 ή 22 εκ. Ξεκουράζουμε μισή ώρα και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Έχουμε ένα παντεσπάνι βαρύ, αλλά γευστικό. Κρυώνουμε και κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο.

Για το σιρόπι:

Σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια, τοποθετούμε ενδιάμεσα και επάνω ζελέ με γεύση βατόμουρο, παγώνουμε και κόβουμε κομμάτια πάστας. Επίσης μπορούμε ενδιάμεσα να γεμίσουμε με γκανάζ και από πάνω να επικαλύψουμε με γκανάζ ζάχερ.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε