Παστέλι

Συστατικά

  • 2 κεσέδάκια θυμαρίσιο μέλι
  • σουσάμι
  • 4 κεσέδάκια γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι αμύγδαλα
  • φλούδες από 2 μανταρίνια
  • λίγο λάδι για να αλείψουμε το μάρμαρο

Εκτέλεση

Ψήνουμε το σουσάμι και βράζουμε το μέλι. Μόλις πάρει δυο βράσεις, ρίχνουμε μέσα το ψημένο σουσάμι, τις φλουδες μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει λίγο μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στις άκρες. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ασπρισμένα, ανοιγμένα σταδύο και ψημένα, και αφαιρούμε τις φλούδες. Αλείφουμε το μάρμαρο ή ανάλογη επιφάνεια με λάδι και αδειάζουμε το μείγμα. Το απλώνουμε με μια σπάτουλα ή με τη ράχη ενός μαχαιριού, ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι μισοκρυωμένο, το κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά λαδωμένο. Το αφήνουμε όπως είναι να κρυώσει εντελώς και μετά βγάζουμε τα κομμάτια και τα φυλάμε σε τενεκεδένιο κουτί.

Συμβουλές

Αν θέλουμε, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε ρυζόχαρτο ή σε σελοφάν, για να κρατήσει πιο πολύ και να είναι πιο εμφανίσιμο.

Αρχή της σελίδας