Τηγανίτες με μπανάνα και βατόμουρο

Συστατικά

  • 284ml βουτυρόγαλα
  • 15 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. αλεύρι αλεύκαστο
  • 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • 1 μπανάνα ξεφλουδισμένη, σε φέτες ψιλές
  • 100 γρ. βατόμουρα
1 κουταλάκι ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αυγό, το βουτυρόγαλα και το βούτυρο. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα δυο είδη αλεύρου με τη σόδα φαγητού. Ανοίγουμε στη μέση μια λακκούβα, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα. Τηγανίζουμε στο λάδι τις τηγανίτες ρίχνοντας στο τηγάνι τρείς κουταλιές από το μείγμα για την κάθε μια.

Αρχή της σελίδας