Γλειφιτζούρια

Συστατικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 φιστίκια ψημένα ανάλατα
  • 1/2 κούπα σιρόπι (από το γλυκό κουταλιού φιστίκι)
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • φόρμες και ξυλάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το σιρόπι και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Αφήνουμε να βράσει περίπου 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φιστίκια, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μία κρύα επιφάνεια και αφήνουμε λίγο ώστε να κρυώσει και  να πλάθεται με τα χέρια. Κόβουμε μικρά κομμάτια απο το μείγμα, τα απλώνουμε φτιάχνοντας το σχήμα που μας αρέσει και τοποθετουμε στη μέση ένα ξυλάκι παγωτού. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να γίνουν σκληρή καραμέλα.

Αν έχουμε φορμάκια ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Αλείφουμε τις φόρμες με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε μέσα τα ξυλάκια. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

Αρχή της σελίδας