Σορμπέ με λίτσι σιρόπι elder flower

Σορμπέ με λίτσι σιρόπι elder flower Σορμπέ με λίτσι σιρόπι elder flower
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 175 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 500 γρ. φρέσκα λίτσι, καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια
  • 15ml σιρόπι elder flower
  • μπισκοτάκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ενα σκεύος την ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνουμε την φωτιά, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα λίτσι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε τα φρούτα με το σιρόπι τους στο μπλέντερ. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ, ρίχνουμε τον πολτό και τα πιέζουμε με ένα κουτάλι, ώστε να περάσει από το σουρωτήρι όσο το δυνατόν περισσότερος πολτός. Αναμειγνύουμε το σιρόπι elder flower με τον πολτό και αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Το τοποθετούμε 2 ώρες στην κατάψυξη ώσπου να αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι περιμετρικά στην άκρη. Αποσύρουμε το σορμπέ από την κατάψυξη και το δουλεύουμε για λίγο στο μπλέντερ, για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία δύο φορές ακόμα και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει. Βάζουμε το σορμπέ στην ψύξη για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε μαζί με μπισκότα.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε