Παγωτό Ντοντουρμά (καϊμάκι)

Παγωτό Ντοντουρμά (καϊμάκι) Παγωτό Ντοντουρμά (καϊμάκι)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10,000 γρ. γάλα πρόβειο ή βουβαλίσιο ολόπαχο
  • 2,600 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σαλέπι σκόνη
  • 20 γρ. μαστίχα Χίου βανίλια

Εκτέλεση

Παστεριώνουμε το γάλα με την ζάχαρη 85°C και όταν φθάσει στους 55°C, προσθέτουμε το ήδη προετοιμασμένο σαλέπι. Αφού τελειώσει η παστερίωση, κρυώνουμε το παγωτό, ωριμάζουμε 24 ώρες στη συντήρηση ή σε σιλό και τελειώνουμε στον κατασκευαστή του παγωτού. Σερβίρεται χύμα ή σε μπολ με βάση καρυδόπιτα ή ρεβανί ή σάμαλι ή κανταΐφι. Γαρνίρεται με μέλι, καρύδι και κανέλα σαντιγύ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε