Παγωτό κρέμα

Παγωτό κρέμα Παγωτό κρέμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. γάλα 
  • αυγά (μόνο οι κρόκοι)
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια. Ζεαταίνουμε το γάλα, χωρίς να κάψει και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάζουμε το μίγμα σε σιγανή φωτιά να δέσει, ανακατεύοντας προσεκτικά, χωρίς όμως να το αφήσουμε να βράσει γιατί θα κόψει. Εάν η φωτιά μας είναι δυνατή, θα δέσουμε την κρέμα σε πεν μαρί. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά μόλις πήξει, και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, και μόλις η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύουμε απαλά με την σαντιγί. Την αδειάζουμε στο ειδικό μπολ παγωτού και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζουμε το παγωτό, το χτυπάμε να διαλυθούν τα παγάκια που τυχόν σχηματίστηκαν και παγώνουμε ξανά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε