Βιεννέζικα κοχλιδάκια μόκας

Συστατικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ
  • 1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ

Για την γαρνιτούρα:

  • 20 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και τον καφέ χτυπώντας το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ πάνω στο μείγμα. Το ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε 2 λαμαρίνες. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού και βγάζουμε περίπου 20 κοχλιδάκια στις λαμαρίνες, αφήνοντας χώρο να απλωθούν. Προσπαθούμε να κρατάμε το στόμιο κοντά στις λαμαρίνες έτσι ώστε τα κοχλιδάκια να είναι επίπεδα. Πιέζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή ώσπου τα μπισκότα να σκληρύνουν και να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε για λίγο στις λαμαρίνες να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε τα 150 γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί και βουτάμε την βάση κάθε μπισκότου μέσα στη σοκολάτα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.





Αρχή της σελίδας