Τραγανιστά μπισκότα σοκολάτας

Συστατικά

  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 7 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε δυο ή περισσότερες μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Λιώνουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, την σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καΛα το μείγμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώσπου να σκληρύνει και να κρατάει το σχήμα της. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό και βαθύ μπολ. Χρησιμοποιώντας μία κουτάλα παγωτού φτιάχνουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις στρογγυλεύουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε τις μπάλες, μία κάθε φορά, στην ζάχαρη άχνη, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους και τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Χτυπάμε την κουτάλα στο μπολ για να φύγει η επιπλέον ζάχαρη και τις τοποθετούμρ στις λαμαρίνες σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-15 λεπτά ή ώσπου να είναι σκληρά στην επιφάνεια όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο. Τα αφήνουμε να σταθούν 2-3 λεπτά, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Αρχή της σελίδας