Τουιλ σοκολάτας με κανέλα

Συστατικά

  • 1 ασπράδι
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Χτυπάμε το ασπράδι και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη ώστε να γίνει μία γυαλιστερή μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα μαρέγκας και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μεταφέρουμε 3 κουταλιές από το μείγμα σε ενα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε σε ξεχωριστό μπολ το κακάο και την κανέλα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας στις λαμαρίνες, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Τα απλώνουμε με κοφτερό μαχαίρι για να σχηματίσει το καθένα ένα δίσκο. Με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε πάνω στους δίσκους ανακατεύοντάς το ελαφρώς. Τα ψήνουμε για 4 λεπτά ώσπου να πήξουν ελάχιστα. Ξεκολλάμε τα τουίλ με μια μεταλλική σπάτουλα και τα τυλίγουμε αμέσως γύρω από τον πλάστη για να πάρουν σχήμα κυματιστό όταν κρυώσουν. Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.







Αρχή της σελίδας