Σοκολατένιες σταγόνες

Συστατικά

  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πέκαν, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κόκκους σοκολάτας
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώουμε δυο μεγάλες λαμαρίνες. Λιώνουμε σε μέτρια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, την σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα λιωμένης σοκολάτας χτυπώντας τα όλα καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, την βανίλια μαζί, τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα στις λαμαρίνες σε κάποια απόσταση μεταξύ τους και τις ισιώνουμε σε δίσκους πλάτους 8 εκ. Σε κάθε λαμαρίνα χωρούν 4-6 μπισκότα. Τα ψήνετε 8-10 λεπτά ώσπου να γίνουν γυαλιστερά με ρωγμές και τραγανά στις άκρες. Μεταφέρουμε τις λαμαρίνες σε σχάρες και τις αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσουν μέχρι τα μπισκότα να σκληρύνουν ελαφρώς.  Τα τοποθετούμε προσεχτικά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς.


Συμβουλές

Δεν τα παραψήνουμε, γιατί τα μπισκότα θα διαλυθούν ότα τα απομακρύνουμε από τις λαμαρίνες.

Αρχή της σελίδας