Σοκολατένια αμυγδαλωτά με βατόμουρα

Σοκολατένια αμυγδαλωτά με βατόμουρα Σοκολατένια αμυγδαλωτά με βατόμουρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γαρνιτούρα:

  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο, χωρίς σπόρους
  • 1 κουταλιά λικέρ βατόμουρο
  • 1 φλιτζάνι μικρά κομματάκια σοκολάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
  • 4 ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι  
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
  • 1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί 32x23 εκ., εφαρμόζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω και το ισιώνουμε να εφαρμόσει καλά στις γωνίες. Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο και γυρίζουμε πάλι το ταψί. Το καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο, το οποίο και βουτυρώνουμε. Χτυπάμε σε μέτριο μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι για 1 λεπτό περίπου, ώσπου να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα. Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί και την πιέζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 20 λεπτά ώσπου μόλις να στέκεται. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και δυναμώνουμε την θερμοκρασία στους 190 βαθμούς Κελσίου. 

Για την γαρνιτούρα:

Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ την μαρμελάδα και το λικέρ. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη σοκολατένια βάση και πασπαλίζουμε με τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα ασπράδια, το αλάτι, την ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου ώσπου να αφρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση με την μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα η επιφάνειά του. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί, σε σχάρα, για 20 λεπτά. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου βγάζουμε προσεκτικά το γλυκό από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μακρόστενα κομμάτια.







Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε