Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 360 γρ. αλεύρι
  • 220 γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες μέλι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. χλιαρό νερό

Για την γέμιση:

  • 100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες μέλι
  • λίγο ανθόνερο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμεμε το μπέικιν. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι. Το τρίβουμε με τα δάχτυλα να ενωθεί τελείως με το αλεύρι, κάνουμε μία γουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το μέλι λίγο αραιωμένο με το νερό. Ζυμώνουμε καλά να γίνει μία ζύμη σφιχτή και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους μισό εκ.

Για την γέμιση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την γέμιση.

Κόβουμε το φύλλο με ένα κουπ-πατ σε στρογγυλούς δίσκους. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου μία κουταλιά γέμιση, τον κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες και τις αλείφουμε εάν χρειαστεί με λίγο νερό. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αρχή της σελίδας