Σαβουαγιάρ

Συστατικά

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε με την ζάχαρη πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε στους κρόκους, την μαρέγκα και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά για να μην κόψει η μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κορνέ, κατά προτίμηση με σακούλα, και το βγάζουμε σε σχήμα κορδονιού επάνω σε ταψί, που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Υπολογίζουμε κάθε σαβουαγιάρ να έχει πλάτος 2 εκ. και μήκος τουλάχιστον 10 εκ. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα.

Αρχή της σελίδας