Πτι-φουρ σουσαμιού

Συστατικά

  • 1100 γρ. ζάχαρη
  • 1500 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 900 γρ. ηλιέλαιο
  • 500 γρ. κρασί άσπρο
  • βανίλια άρωμα
  • 20 γρ. κανέλα
  • 1500 γρ. σουσάμι
  • 3000 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρασί, την βανίλια, την κανέλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μετά προσθέτουμε το σουσάμι, το αλεύρι και αφού ζυμώσουμε, κόβουμε πτι-φουρ με οδοντωτό κορνέ. Ψήνουμε στους 200°C και κολάμε ανά δύο με μαρμελάδα.

Αρχή της σελίδας