Πρέτζελ σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι, ελαφρά χτυπημένο, για άλειμμα
  • κρύσταλλοι ζάχαρης, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο και τα αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός ώστε να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αυγό και το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Κάνουμε ένα ρολό την ζύμη, βγάζουμε 28 μικρές μπάλες και πλάθουμε κάθε μπάλα σε σχοινί μήκους 25 εκ. Κάνουμε μία θηλιά, στρίβουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε πάλι πάνω στον κύκλο, πιέζοντάς τες να κολλήσουν και να κάνουν το σχέδιο του πρέτζελ. Τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε τα πρέτζελ με ασπράδι, τα πασπαλίζουμε με κρυστάλλους ζάχαρης και τα ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε σχαρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.



Αρχή της σελίδας