Πολίτικοι κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι σταχτόνερο
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το σταχτόνερο, το κονιάκ, λίγο-λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 180°C. Όταν ψηθούν, τους αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας