Πέταλα

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο φρέσκο 
  • 1500 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1000 γρ. άχνη
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια άρωμα
  • 3000 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστκής

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα βούτυρα με την άχνη, ώστε να γίνουν αλοιφή λεία και αφράτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε κουλούρα σε σχήμα πετάλου και ψήνουμε στους 200°C. Δεν αλείφουμε με αυγό. Το τελικό προϊόν δεν έχει ρόδινο χρώμα, επειδή η ζύμη δεν έχει αυγά και γάλα. Κρυώνουμε τα πέταλα και στη συνέχεια βουτάμε τις άκρες τους σε σοκολάτα απομίμηση με λίγο λάδι ή στρωμένη κουβερτούρα.

Αρχή της σελίδας