Persian - Περσικά μπισκότα με ροδόνερο

Συστατικά

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη    
  • 225 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουτάλι της σούπας ροδόνερο
  • 250 γρ. ρυζάλευρο
  • 70 γρ. αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και τον κρόκο. Προσθέτουμε το ροδόνερο και όταν πετύχουμε ένα λείο μείγμα προσθέτουμε τα δύο αλεύρια. Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πιέζουμε ώστε να γίνουν επίπεδα, αλλά να παραμείνουν στρογγυλά. Με ενα πιρούνι χαράζουμε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια των μπισκότων και ψήνουμε στους 170° C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και τα μεταφέρουμε με πολλή προσοχή σε σκεύος που κλείνει καλά.

Αρχή της σελίδας