Πατέ απο μπισκότα της Ρενς

Συστατικά

  • 250 γρ. μπισκότα της Ρενς 
  • 4 κρόκοι αυγών   
  • 125 γρ. βούτυρο   
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 90 γρ. απόσταγμα σαμπάνιας (ή γλυκό κρασί)

Για την κρεμ ανγκλέζ:

  • 250 γρ. γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το αμύγδαλο. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους, προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο με το αμύγδαλο και στο τέλος προσθέτουμε το ποτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει εσωτερικά με μεμβράνη. Αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες και ξεφορμάρουμε τραβώντας την μεμβράνη προς τα έξω.


Για την κρεμ ανγκλέζ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο γάλα. Το τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84°C, αποσύρουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Προσθέτουμε την βανίλια και όταν κρυώσει σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας