Μπισκότα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 7 κρόκους αυγών
  • 1 κιλό αλεύρι
  • αμύγδαλα ολόκληρα
  • λίγο κονιάκ
  • λίγη αμμωνία
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, ρίχνουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, την αμμωνία, το ξύσμα και σιγά-σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο, το πιέζουμε λίγο να γίνει πλακουτσωτό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν.

Αρχή της σελίδας