Μπισκότα βουτύρου

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Δουλεύουμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα. Ζυμώνουμε ξανά και την χωρίζουμε σε κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο, πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε με κουπ-πατ στρογγυλά ή άλλα σχήματα. Τοποθετούμε προσεκτικά τα μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Αρχή της σελίδας