Μπισκότα σοκολάτας

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. γάλα χλιαρό
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο βούτυρο. Διαλύουμε το κακάο ή λιώνουμε την σοκολάτα στο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και την κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.

Αρχή της σελίδας