Μπισκότα σοκολάτας με αμυγδαλόπαστα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 210 γρ. έτοιμη λευκή αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν)
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς δυο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Χτυπάμε σε ενα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το μείγμα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να απορροφηθεί το μείγμα του αλευριού και  ζυμώνουμε ώστε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίς να πιέζουμε δυνατά τον πλάστη, ανοίγουμε την μισή ζύμη σε φύλλο πάχους 60 χιλ. Κόβουμε από την ζύμη 36 δίσκους με κουπ πατ απλό ή οδοντωτό ανοίγοντας πάλι φύλλο, αν χρειαστεί, με τα κομματάκια της ζύμης. Τυλίγουμε την υπόλοιπη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε 36 ισομεγέθη κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπάλες και τοποθετούμε μία μπάλα επάνω σε ένα δίσκο ζύμης. Ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη, κόβουμε και άλλους 36 δίσκους και τους τοποθετούμε επάνω από την αμυγδαλόπαστα. Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης να κλείσει καλά και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή ώσπου τα μπισκότα να φουσκώσουν. Τα αφήνουμε για λίγο στην λαμαρίνα και τα μεταφέρουμε στη σχάρα για να κρυώσουν. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα, ρίχνουμε κάνοντας γραμμές στα μπισκότα και βάζουμε σε χάρτινο κορνέ για να γαρνίρουμε τα μπισκότα.

Αρχή της σελίδας