Μπισκότα σαμπλέ

Συστατικά

  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 500 γρ. βούτυρο  ή μαργαρίνη μαλακή ή μισό-μισό
  • 3 τεμ. αυγά
  • 1000 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό στη 2η και 3η ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη 2η ταχύτητα. Κατεβάζουμε στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Ζυμώνουμε καλά, τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο και ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλ. Κόβουμε με κουπ-πατ σχήματος της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα καίσι σκληρή. Αλείφουμε το επάνω μπισκότο με μαρμελάδα λίγο μαλακή και κολλάμε αμύγδαλο φιλέ ψημένο.

Συμβουλές

Για να κάνουμε σαμπλέ σοκολάτας βάφουμε την ζύμη με κακάο κοσκινισμένο, όχι πολύ σκούρο. Κόβουμε τα σχήματα που θέλουμε, κολλάμε ανά δύο με γκανάζ. Επικαλύπτουμε με σοκολάτα και τρούφα.

Αρχή της σελίδας